Met elkaar

Door de samenwerking van ons team met andere gemotiveerde mensen - vrijwilligers, partners, donateurs en ambassadeurs - kunnen we bereiken wat we voor ogen hebben: ieder kind de mogelijkheid geven om te spelen en sporten.

Ontmoet het team

Cijfers 2019

Verlies en Winst

Raad van Toezicht

De voorzitter legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Deze Raad van Toezicht bestaat uit (voorlopig) één onafhankelijk lid met een ruime maatschappelijke achtergrond. Momenteel vervult Jacques Janssen, Directeur Janssen-Fritsen, deze functie. Hij zet zijn kennis, expertise en visie in voor de Sports for Children Foundation.

Ambassadeurs

Epke Zonderland

Epke tilt de turnsport steeds weer naar een hoger niveau. Inmiddels is hij meervoudig wereldkampioen op de rekstok. Hij won een gouden plak in 2013, 2014 en 2018.
In 2012 werd Epke Olympisch kampioen in deze discipline tijdens de zomerspelen in Londen. Voor deze prestatie ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Epke over Sports for Children:
‘Naast het intensief sporten en trainen en mijn studie geneeskunde wil ik me ook richten op kinderen en sport. Sports for Children sluit daar naadloos op aan. In Nederland zijn er goede faciliteiten om te sporten en moet de jeugd gestimuleerd worden om plezier in het spel te hebben. In Oost-Europese landen zijn kinderen doorgaans erg gemotiveerd, maar zijn er geen geschikte speeltoestellen. Geweldig hoe gebruikt sportmateriaal daar ingezet kan worden. Deze kinderen kunnen zo een mooie start maken om lekker te sporten. Ik vind het hartstikke leuk om daar een bijdrage aan te leveren’.

Sanne en Lieke Wevers

De tweelingzusjes Sanne en Lieke horen bij de beste turnsters van ons land. In 2016 won Sanne goud op de evenwichtsbalk tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Zij kreeg daarvoor een koninklijke onderscheiding. Ook slaagde Sanne erin de Europese titel van Glasgow (2018) binnen te halen, daar behaalde zij met haar team ook brons in de landenwedstrijd. Lieke won goud op de balk in 2015 tijdens de Europese spelen in Bakoe, werd met de Nederlandse ploeg derde en behaalde brons op de individuele meerkamp en op vloer.

Willy van de Kerkhof

Dit voorjaar, ter gelegenheid van het jaarlijkse carnaval, brachten oud topvoetballers Willy en René van de Kerkhof met de Durbloazers een carnavalskraker uit die, na de release van de videoclip, honderdduizend views online genereerde. Media aandacht was er volop, onder meer in de tv programma’s Voetbal Inside en Pauw. Op de voetbal podcast ‘De derde helft’ (fragment op 22.35). De bedoeling van de broers van de Kerkhof was om met de opbrengsten van de CD ‘Ik ben Willy en gij René’ een goed doel te steunen en de keuze viel al gauw op Sports for Children. In samenwerking met De Heren Van Vonder ging een geweldige PR van start en de gehele actie is uiteindelijk een daverend succes geworden. SFC is iedereen die hieraan mee heeft gewerkt bijzonder dankbaar en wij hopen in de toekomst vaker een dergelijk partnerschap aan te gaan, want daarmee kunnen we een wezenlijk verschil maken voor heel veel kinderen op scholen, wereldwijd!

Vrijwilligers

De continuïteit van onze stichting wordt mede bepaald door onze grote groep vrijwilligers die zich op allerlei manieren met veel hart voor de zaak inzetten om van Sports for Children een succes te maken.

Met dank aan: Emy Veel, Joost Harmsma, Michiel Boelhouwer, Mevrouw Baan,  Peter van de Kerkhof, Annick Wilting, Janneke Groothuis, Leo de Hertog, Wouter van Nieuwland, Juliette de Wette, Ruth Groenewoud, Joyce Kalwij, Sander Wassink, Job van den Berg, Job Langeveld, Fons van Gijsel, Gymnastiekclub Tuzla, Saskia van de Vorst, Jan Hax, Jacoba van der Veen, Mevrouw Groothuis senior, Gèra Minten, Boudewijn van den Bogaert, Anita Wouters, Maurice Blok, Anke van Gestel, Emile Kouwenhoven, Berend Poots, Michiel Bleij, Zubin, Lei Willems, Martie Dekkers, Noud en Eva van Deurzen, Theo van Rossum, Monique Segers, Carida Kleijn, Jasmin Zekovics, Amina Sabanovics, Simona Demian, Sigrid Boelens.

Contact algemeen 

Postbus 2011
5600 CA Eindhoven
06 14 24 26 24

Stuur ons een mail

Donatie en verhuur sportmateriaal

Stefan Groothuis
06 20 01 90 69

Mail Stefan

Contact pers en media

Jan Willem Geurts
06 14 24 26 24

Mail Jan Willem

STEUN ONS

IBAN NL64 RABO 0167 875 833
t.n.v. Stichting Sports for Children

Elke donatie is zeer welkom

Wat hebben wij samen tot nu toe bereikt? 

0
Kinderen
0
Transporten
0
Scholen
Game On

Een webshop speciaal gemaakt voor al die mooie spullen waar we een nieuw leven in blazen. Uniek, duurzaam en 100% voor het goede doel!

Ontvang zo nu en dan een leuk bericht in je inbox!