Project Roemenië

Sinds de start van onze organisatie ligt er grote focus op oostelijk Europa. De gymnastieksport wordt daar nog enthousiast bedreven. Dat lijkt heel erg op ons bewegingsonderwijs in Nederland dus onze materialen komen goed terecht.

Vanaf het prille begin is er een transporteur die onze stichting met overtuiging regelmatig helpt. Van het vrijmaken van een paar chauffeurs en een truck, tot aan directeur Kees zelf die zijn bureau verruilt voor een cabine om persoonlijk naar Oost-Europa te rijden. Van het aansturen van een paar honderd chauffeurs naar het in bedwang houden van 600 pk’s richting Roemenië. Toch wat anders. Zo super dit soort partners.

Met de hulp van een van oorsprong Roemeense arts in Nederland, worden de benodigde veilige contacten met scholen gelegd. Ontzettend fijn natuurlijk want zonder dit soort connecties zou dit anders behoorlijk moeilijk zijn.

Weer een project waar ons materiaal veilig zal aankomen op de plaats van bestemming en waar kinderen nog lange tijd op kunnen sporten en spelen.