Project Kaapstad

Op een tot dan toe heel gewone dag, lopen er twee studenten bij ons binnen. Ze volgen een opleiding tot fysiotherapeut. Ze zijn duidelijk bevlogen en gaan enkele maanden naar Zuid-Afrika om allerlei goede dingen te doen. “Kunnen we misschien wat ballen meekrijgen?” is zo’n beetje hun verzoek. Ze leggen een goed onderbouwd plan voor. 
 
Met de stoute schoenen aangetrokken, doen we een tegenbod. Deze heren weten duidelijk wel van wanten: “Regel een container en een transporteur en jullie krijgen een volle container mee om in Kaapstad jullie plannen vorm te kunnen geven.”
 
Twee opties: ze komen terug voor de paar gevraagde ballen of …. ze grijpen hun (en onze kans) om een heel aantal kinderen aan het sporten te krijgen.
Binnen een paar dagen hebben ze het via hun netwerk geheel geregeld! We hebben allemaal kippenvel!
 
De heren gaan zelf mee en zullen zelf het materiaal inzetten tijdens hun maandenlange verblijf. Ze kunnen toezien dat het nadien ook goed terecht komt.
 
Meestal hebben we 1 of 2 jaar voorbereidingstijd nodig. Maar zo kan het dus soms ook gaan.

Recente projecten

 

Een overzicht van projecten waarbij Sports for Children in actie is gekomen. Scholen en organisaties zijn hierbij geholpen aan sport en spel materiaal. 

Samen met een groep van experts worden de materialen verzameld, opgeslagen en uiteindelijk getransporteerd. Het doel is om kinderen weer te kunnen laten sporten en spelen. Het zijn echte voorbeelden uit de praktijk. 

Heb jij een project? Meld het ons! 

 

Kroatie-School-SFC - Sports for children
Project Roemenie
Project Mostar Bosnië
Project Lesbos
Project Kaapstad