Met elkaar

Door de samenwerking van ons team met andere gemotiveerde mensen - vrijwilligers, partners en ambassadeurs - kunnen we bereiken wat we voor ogen hebben: ieder kind de mogelijkheid geven om te spelen en sporten.

Contact algemeen

Postbus 2011
5600 CA Eindhoven
06 14 24 26 24

Stuur ons een mail
Donatie en verhuur sportmateriaal

Stefan Groothuis
06 20 01 90 69

Mail Stefan
Contact pers en media

Jan Willem Geurts
06 14 24 26 24

Mail Jan Willem
STEUN ONS

IBAN NL64 RABO 0167 875 833
Stichting Sports for Children

Elke donatie is zeer welkom

Ontmoet het team

Bestuur

(v.l.n.r.)
Algemeen bestuurslid Antonie de Rooij
Voorzitter Jan Willem Geurts
Secretaris Thijs Anten
Algemeen bestuurslid Roy Keultjes

Raad van toezicht

De voorzitter legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.
Deze Raad van Toezicht bestaat uit (voorlopig) één onafhankelijk lid met een ruime maatschappelijke achtergrond. Momenteel vervult Jacques Janssen, Directeur Janssen-Fritsen, deze functie. Hij zet zijn kennis, expertise en visie in voor de Sports for Children Foundation.

Cijfers 2022
Beleidsplan 2022

Ambassadeurs

Epke Zonderland

Epke heeft keer op keer turnen naar een heel nieuw niveau gebracht. Inmiddels is hij meervoudig wereldkampioen op de rekstok met een gouden plak in 2013, 2014 en 2018. In 2012 werd hij Olympisch kampioen in deze discipline tijdens de zomerspelen in Londen.

Epke over Sports for Children:
‘Naast intensief trainen en mijn studie geneeskunde wil ik me ook graag richten op kinderen en sport. Sports for Children past daar perfect bij. In Nederland zijn er goede sportfaciliteiten en de jeugd moet gestimuleerd worden om plezier in het spel te krijgen. In Oost-Europese landen zijn kinderen meestal wel gemotiveerd, maar is er vaak geen degelijk sportmateriaal beschikbaar. Het is fantastisch hoe daar gebruikt sportmateriaal kan worden ingezet. Zo kunnen deze kinderen toch een goede start maken om te sporten en plezier te beleven. Ik vind het heel leuk om daar een bijdrage aan te leveren.’

Sanne en Lieke Wevers

De tweelingzusjes Sanne en Lieke horen bij de beste turnsters van ons land.
In 2016 won Sanne goud op de evenwichtsbalk tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Ze wist ook de Europese titel van Glasgow (2018) te bemachtigen, waar ze ook brons won met haar team in de Cross Country Competitie.
Lieke won in 2015 goud op de balk tijdens de Europese Spelen in Bakoe, werd derde met het Nederlandse team en won brons op de individuele meerkamp en op de vloer.

Willy van de Kerkhof

Begin 2019 brachten oud topvoetballers Willy en René van de Kerkhof met de Durbloazers een carnavalskraker uit die, na de release van de videoclip, honderdduizend views online genereerde. Media aandacht was er volop, onder meer in de tv programma’s Voetbal Inside, Pauw en de voetbalpodcast De Derde Helft (op 22.35 min.).
De twee broers wilden met de opbrengst van de cd ‘Ik ben Willy en gij René’ een goed doel steunen, en hun keuze viel al snel op Sports for Children. In samenwerking met De Heren Van Vonder werd een prachtige PR-campagne gelanceerd en de hele actie werd een spectaculair succes. SFC is iedereen die ons geholpen heeft enorm dankbaar en we hopen in de toekomst vaker dit soort samenwerkingen aan te gaan, want zo kunnen we voor heel veel kinderen wereldwijd een wezenlijk verschil maken!

Vrijwilligers

De continuïteit van onze stichting wordt mede bepaald door onze grote groep vrijwilligers die zich op allerlei manieren met veel hart voor de zaak inzetten om van Sports for Children een succes te maken.

Met dank aan: Emy Veel, Joost Harmsma, Michiel Boelhouwer, Mevrouw Baan, Peter van de Kerkhof, Annick Wilting, Janneke Groothuis, Leo de Hertog, Wouter van Nieuwland, Juliette de Wette, Ruth Groenewoud, Joyce Kalwij, Sander Wassink, Job van den Berg, Job Langeveld, Fons van Gijsel, Gymnastiekclub Tuzla, Saskia van de Vorst, Jan Hax, Jacoba van der Veen, Mevrouw Groothuis senior, Gèra Minten, Boudewijn van den Bogaert, Anita Wouters, Maurice Blok, Anke van Gestel, Emile Kouwenhoven, Berend Poots, Michiel Bleij, Zubin, Lei Willems, Martie Dekkers, Noud en Eva van Deurzen, Theo van Rossum, Monique Segers, Carida Kleijn, Jasmin Zekovics, Amina Sabanovics, Simona Demian en Sigrid Boelens.

Partnerschap met andere stichtingen en bedrijven met vergelijkbare doelstellingen biedt kansen om het draagvlak te vergroten en nog meer ­projecten te realiseren.
Wij staan open voor een dergelijke samenwerking met andere organisaties om elkaar te ondersteunen en de krachten te bundelen. Neem daarvoor contact met ons op via de mail of bel ons gewoon: 06 14 24 26 24

Door de jaren heen heeft zich een mooie reeks partners aangesloten met wie we al mooie projecten gerealiseerd hebben.