HUP

Het sportiefste hotel van Nederland heeft een oer-Hollandse naam: ‘Hup’, dat roep je immers als je iemand enthousiast wilt aanmoedigen of in beweging brengen. En bewegen, dat kan bij HUP! Van trampolinespringen tot zwemmen, fitness, squash en bowling. Jong en oud kan hier sporten en spelen, en van alles beleven.

Bij HUP kunnen families, sportteams en business partners terecht voor overnachten, vergaderen, sportief presteren, ontspannen en heerlijk eten en drinken. Er is een filmzaal, een shop met hippe sportartikelen en een uniek museum met een bijzondere verzameling collector’s items uit de wereld van het topvoetbal. Voor de kleinsten tot en met 11 jaar is er Monkey Town, een indoor speelparadijs. En in de lobby kun je je al laten gaan op de grote glijbaan…. laat je kind en het kind in jezelf maar los!

Goede samenwerking

Geen wonder dat HUP en de Stichting Sports for Children elkaar vonden. ‘We hebben in onze inrichting veel sportieve elementen van de stichting gebruikt’, vertelt Mark Oidtmann, directeur van het sporthotel. ‘Hoe kunnen we met gebruikte sportmaterialen leuke nieuwe meubels maken voor de inrichting van HUP?’, vroegen we ons af. ‘Zo kwamen we bij Stefan Groothuis en de loods van Sports for Children in Helmond uit.’

Een leven lang samen creëren

Mark vervolgt: ‘Al gauw sloten we een deal: wij laten 6 springkasten ombouwen tot ladekasten voor onze vergaderzalen en je krijgt er 1 terug. We hebben tassen en kussens besteld en in korfbalmanden ligt het bestek voor het ontbijtbuffet gerangschikt. Dat ziet er heel mooi uit.

Onze relatie bestaat uit elkaar helpen, zonder contract. Gewoon in vertrouwen. Je bent partner. Wij geven wat, zij geven wat. Zo werken we samen en dan ontstaan de mooiste dingen. Op deze manier hebben we kunnen bijdragen aan transporten. Wat Sports for Children doet, is iets waarin we zelf ook geloven. Dit is een relatie die nooit overgaat.”

Hup! Meet, greet, eat & play. Business as unusual.