ONZE AMBASSADEURS

Om onze organisatie meer bekendheid te geven krijgen wij steun van professionals uit de sportwereld. Wij zijn er trots op om deze talenten aan onze organisatie te mogen verbinden.

Epke Zonderland

Epke tilt de turnsport steeds weer naar een hoger niveau. Inmiddels is hij meervoudig wereldkampioen op de rekstok. Hij won een gouden plak in 2013, 2014 en 2018.
In 2012 werd Epke Olympisch kampioen in deze discipline tijdens de zomerspelen in Londen. Voor deze prestatie ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Epke over Sports for Children:
“Naast het intensief sporten en trainen en mijn studie geneeskunde wil ik me ook richten op kinderen en sport. Sports for Children sluit daar naadloos op aan. In Nederland zijn er goede faciliteiten om te sporten en moet de jeugd gestimuleerd worden om plezier in het spel te hebben. In Oost-Europese landen zijn kinderen doorgaans erg gemotiveerd, maar zijn er geen geschikte speeltoestellen. Geweldig hoe gebruikt sportmateriaal daar ingezet kan worden. Deze kinderen kunnen zo een mooie start maken om lekker te sporten. Ik vind het hartstikke leuk om daar een bijdrage aan te leveren.”

Sanne en Lieke Wevers

De tweelingzusjes Sanne en Lieke horen bij de beste turnsters van ons land. In 2016 won Sanne goud op de evenwichtsbalk tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Zij kreeg daarvoor een koninklijke onderscheiding. Ook slaagde Sanne erin de Europese titel van Glasgow (2018) binnen te halen, daar behaalde zij met haar team ook brons in de landenwedstrijd.
Lieke won goud op de balk in 2015 tijdens de Europese spelen in Bakoe, werd met de Nederlandse ploeg derde en behaalde brons op de individuele meerkamp en op vloer.

Olga Commandeur

Olga Commandeur is een Nederlandse oud-atlete en vooral bekend vanwege haar dagelijkse presentatie van het tv-programma Nederland in beweging! Als atlete had ze vooral succes op de loopnummers. Ze werd veertienmaal Nederlands kampioene waarvan achtmaal in estafetteverband, ze vestigde of verbeterde negenmaal een Nederlands record en nam in 1984 deel aan de Olympische Zomerspelen.
In het dagelijks leven is Olga docent lichamelijke opvoeding en vitaliteitscoach. Olga is onlangs ambassadeur voor het programma ‘Health in Motion’ geworden dat Sports for Children samen met de Health Promoters ontwikkelde.

Het ‘Health in Motion’ programma is opgezet voor kinderen om te kunnen spelen en sporten en zo een gezondere toekomst tegemoet te gaan terwijl ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Naast donatie van sport-, spel- en gymmaterialen worden beweegprogramma’s ontwikkeld met als doel volwassenen te leren deze sport en spel activiteiten samen met de kinderen te doen.